Motionera mera!

Ooh! Idag var jag och far min i Helsingborg och roade oss. Vi gick till Löplabbet för att hitta ett par ordentliga joggingskor till mig. Om ni ska köpa joggingskor, och har möjlighet till att åka dit, gör det! De var supertrevliga därinne, och dessutom så testar dem allas fötter för att se vilka skor som passar just dig bäst. Jag kände mig lite som en labbråtta där jag sprang på löparbandet som de hade mitt i affären. Dem fotade mina fötter medan jag sprang, och jag fick veta att jag placerar fötterna lite snett både när jag går och när jag springer. Just det visste jag väl iofs innan, men det kan vara bra att ha det bekräftat.

Jag (och kanske pappa också, eftersom det var han som betalade) var lite rädd för att jag skulle behöva ha ett par svindyra specialskor, eftersom mina fötter är lite konstiga. Men icke! Jag hade inte så konstiga fötter som jag trodde. Jag trodde att jag var plattfot, men det var jag inte… bara nästan. Jag trodde dessutom att det var ovanligt att gå som jag gjorde, lite snett och konstigt, men killen i affären sa att man såg det ganska ofta. Mina fötter var på hela taget ganska ordinära. Jag fick alltså ett par ganska ordinära skor. De var dock några nummer för stora, men så ska det tydligen vara. Det är nämligen lätt att få nageltrång och liknande om man har för små skor när man springer, så man ska alltid se till att man har ordentligt med rum för tårna – vilket ofta betyder att man får ta några nummer större än det man brukar ha.

Just nu är jag väldigt förkyld, men jag är fett pepp (ja, ursäkta uttrycket) på att börja springa på riktigt! Ett par nya (om än ganska dyra) ordentliga joggingskor är definitivt ett steg i rätt riktning, och det gör mig bara ännu mer motiverad. Jag ska komma i form nu! Stockholm Marathon 2012?

Om ninjamalin

Never trust a hippie!
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Motionera mera!

  1. stiff skriver:

    Japp, lite rum för tårna är bra, särskilt om man ska springa långdistans. Vilket märke blev det?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *