Vincent

Tim Burton är min absoluta favoritregissör sedan ett antal år tillbaka. Vad underbart det hade varit att vara med i en film med så vackra scenbilder och härliga mörka sagostories. Hans allra första kortfilm gjorde han 1982, baserad på en dikt som han hade skrivit. Den heter Vincent och är 6 minuters mörk animerad underhållning. Den inspireras av den legendariske skräckskådisen Vincent Price, som faktiskt gör rösten i bakgrunden dessutom.

Tim Burton tyckte väldigt mycket om Vincent Price, och en liten rolig sidonotis är att mr Price faktiskt gör sin allra sista roll i Tim Burtons film Edward Scissorhands, som professorn som skapar Edward. Kul att Burton hann få med honom i en film, tycker jag.

I give you… Vincent!

(Och ja, självklart avslutar dem med Raven. Självklart.)

Om ninjamalin

Never trust a hippie!
Det här inlägget postades i Film och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Vincent

  1. Det där är kultur.

    Det där med att Vincent spelar i ES påminner om hur Ed Wood fick Bela Lugosi att spela i hans filmer (på tal om Burtonfilmer).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *