Idol 2009

Jag var en av dem som tyckte att Idol var det töntigaste som fanns när det först kom. Jag undvek det så gott det gick och slog det döva örat till när folk började prata om det i skolan, osv. Ända tills jag en dag år 2007 råkade zappa fram det på tv:n. Det var första audition som var i full rullning just då, och de befann sig i Lund. Jag såg hur en ultra-blond, lång, smal tjej kom in med sin gitarr. Hon satte sig och efter lite prat så började hon spela och sjunga ”It’s Alright Mama” med Elvis Presley. Jag blev helt flabbergasted. Ja, FLABBERGASTED!

Jag såg klart det där programmet. När nästa avsnitt kom så råkade jag återigen sitta vid tv:n, och jag bestämde mig för att se det också. Jag var tvungen att se hur det gick för den där tjejen, Amanda Jenssen. Sedan var jag fast. Jag är nu nästintill Idol-beroende, och ja, lite töntigt är det, men vad vore livet utan lite tönteri? :-)

År 2008 hade jag inte egentligen tänkt följa det lika slaviskt som jag gjorde året innan, men ännu en gång blev jag helt blown away av en tjej på första audition. 16-åriga Anna Bergendahl hade en röst som man inte kunde förstå hur den fick plats i den lilla kroppen. Favoriten efter ett tag blev dock Lars Eriksson, som gjorde sin egen grej i ur och skur.

Kolla Anna Bergendahls Idol-audition 2008, om ni inte har sett den innan:

I år har det dock inte i mina ögon funnits något flabbergasted-moment i audition som det har funnits de två föregående åren. Men det bättrar sig för varje gång nu, tycker jag. Jag har mina klara favoriter, som alltid, även om jag har svårt att peka ut bara en som den jag tycker är bäst. Erik Grönwall är fruktansvärt begåvad, jag gillar även Mariette. Igår var mina klara favoriter Tove och Carolina. 16-åriga Tove gjorde ett underbart performance, och förtjänade definitivt att gå vidare till kvalfinalen ikväll. Hoppas på henne!

Se Toves framträdande här:

Jag kan tyvärr inte se kvalfinalen ikväll, eftersom jag ska på middag hos pojkvännens morföräldrar, så jag ska hålla mig borta från tidningar och internet tills jag har sett reprisen. Ja, som sagt – jag är lite Idol-galen nu för tiden.

För övrigt så älskade jag Andreas kommentar till Carolina igår:
”Grevinnan har fått skit under naglarna, and I like it!”

I like it too, Andreas.

Om ninjamalin

Never trust a hippie!
Det här inlägget postades i Åsikter, Musik, TV och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Idol 2009

  1. Pingback: Ninjamalin » Blog Archive » Amanda Jenssen på Malmöfestivalen

  2. Pingback: Idol 2010 och jultomtar | Ninjamalin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *