Böcker som ska läsas

 • Wuthering Heights av Emily Brontë
  Oj så många gånger jag har tänkt läsa den. Man kan fråga sig varför jag aldrig har gjort det. Direkt när jag är klar med min nuvarande bok, så!
 • The Catcher in the Rye av J.D. Salinger
  Mest för att killen som mördade John Lennon gick runt med den boken och var lite psykotisk. Kan vara intressant läsning.
 • Persuasion av Jane Austen
  Också en sådan där bok som jag har tänkt läsa många gånger, men av någon anledning blir det aldrig av. Varför varför varför?

 • Maken av Gun-Britt Sundström
  En förhållanderoman från 70-talet som det blev en massa snack om på min fd skola, pga en klasskompis teaterprojekt. Man blir lite nyfiken.

 • Jag älskade honom av Anna Gavalda
  Stella prisar, jag tror henne.

 • Tillsammans är man mindre ensam av Anna Gavalda
  Mest för att jag älskade filmen.

Böcker som ska läsas om:

 • The Farseer Saga (båda trilogierna) av Robin Hobb
  För det är de bästa fantasy-böckerna jag har läst so far (ja, jag har läst Sagan om Ringen-böckerna, men jag tycker bättre om de här och ja, jag skulle kunna diskutera det där hur länge som helst men jag orkar inte)

 • Pride and Prejudice av Jane Austen
  Jane Austen är en av mina absoluta favoritförfattarinnor. Pride and Prejudice changed my world.

  Någon som har fler tips på bra böcker som måste läsas? Alltid bra att ha en lång lista, så går man aldrig utan.

  Om ninjamalin

  Never trust a hippie!
  Det här inlägget postades i Böcker och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

  En kommentar till Böcker som ska läsas

  1. Stella skriver:

   Jag hittade Pride and Prejudice på en secondhand-affär här i Edinburgh, så så fort jag är klar med Doris Lessings ”Martha” (LÄS DEN! Den är en WOW-upplevelse! Man får så många känslor av att läsa den!) ska jag dyka ner i Jane Austens värld!

   ”Maken” orkade jag aldrig läsa klart, faktiskt. Den är bra, men alldeles för lång och utdragen och handlar om samma saker om och om igen. Dock finns det väldigt mycket tankvärt i den och man känner igen sig på många ställen!

   ”Jag Älskade Honom” är bra, men ”Tillsammans är man mindre ensam” är helt klart mycket bättre!

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *