Inglourious Basterds

inglourious-basterds-posterJag och pojkvännen firar 3års-dag idag, det firade vi med att unna oss en biokväll igår. Vi såg Inglourious Basterds, och jag ska tillägga att jag hade enorma förväntningar på den filmen som överträffades så totalt. Jag vet inte ens vad jag ska säga. Jag hittar inte en enda dålig sak med den, inte en enda dålig skådespelarprestation, inte för lite blod, inte för mycket blod, bara en sjukt bra film som ska köpas på dvd sen som fan! Bästa filmen jag har sett på länge. Den slår kanske till och med Kill Bill-filmerna, som annars är mina favoriter bland Tarantinos filmer. Kanske. Den slår lätt Pulp Fiction i alla fall, och det säger väl en hel del. Jag menar, Brad Pitt springer runt och dödar nazister – kan det bli bättre film?

Och på tal om Brad Pitt så fortsätter han bara att överraska. Jag tycker att han visar mer och mer vilken otrolig talang han är för varje film han gör. Han har snabbt tagit sig upp i min topp 3-lista över bra skådespelare, och jag bara längtar till att få se vad han ska göra härnäst.

En annan som var sjukt bra i den här filmen var Christoph Waltz, som jag kände igen litegrann, men kan inte för mitt liv placera honom i något jag har sett innan. Han var i alla fall helt underbar i rollen som Hans Landa.

Ja. Vad mer kan man säga? Den var skitbra. Se den.

Som redan stor Tarantino-fan måste jag också tillägga: Quentin har gjort det igen. Brad har gjort det igen. Christoph Waltz vet jag som sagt inte om jag har sett i något annat, men han har fan ta mig gjort det.

Fem av fem Malin-poäng.

Om ninjamalin

Never trust a hippie!
Det här inlägget postades i Åsikter, Film och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Inglourious Basterds

  1. Pingback: Ninjamalin » Blog Archive » Strålande jul

  2. Pingback: Ninjamalin » Blog Archive » 2009 års…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *