Disneys ”A Christmas Carol” i 3D

christmas_carolFörsta advent kom med all den mysighet som hör till. Julpyntet åkte fram, jag tittar på helt galet många julfilmer (typ alla jag kan få tag på), och lilla Simrishamn har plockat fram sin fula julbelysning att ”pynta” staden med. Med första advent kommer även Simrishamns årliga julskyltning, som har blivit en hedrad tradition (hur usel den än är nu för tiden) för mig och min bästa kompis. Men i år, för första gången på hela ÅTTA år, så struntade vi i den (inte utan en hel del velande fram och tillbaka – tradition är ju ändå tradition), för vi upptäckte att en film vi båda har sett fram emot att se inte alls hade premiär i början av december, som vi trodde, utan faktiskt slutar gå på biograferna samma dag som julskyltningen. Om ni inte har förstått det från rubriken, så pratar jag om Disney’s alldeles egna tolkning av Charles Dickens A Christmas Carol, som de har gjort i 3D för att glänsa lite extra.

Vi bestämde oss alltså för att strunta i Simrishamns julskyltning i år, och istället bege oss till Tomelilla (som faktiskt är en ännu värre håla än Simrishamn någonsin kan bli, men som ironiskt nog har en helt underbar biograf) och gå på 3D-bio för första gången (om man inte räknar Maxima-biografen på Liseberg).

Jim Carrey gör rösterna till en hel del personligheter i filmen (Scrooge, bland andra, förstås), och det gör han med bravur, inte helt oväntat. Jag, som är helt galen i jul, hade ganska höga förväntningar på den här filmen, jag nästan krävde att komma i ordentlig julstämning nu när jag missade julskyltningen och allt, och filmen var faktiskt mer än jag hade hoppats på. Eftersom det är en Disney-film, så väntade man ju självklart sig den lite smålöjliga Disney-humorn, som det kan bli lite för mycket av i många av deras senare filmer. Man fick den också (trots allt så behöver Disney-filmer Disney-humor, höhö), men det var inte alls på samma sätt som väntat, eller i samma mängd. Det fanns faktiskt emellanåt nästan en allvarlig ton i filmen – Disney-allvarlig ton, kanske jag ska säga, vilket jag gillade. Det kändes mer som en riktig film än bara en till av Disneys alla animerade filmer, som nu för tiden (för mig i alla fall) går ganska spårlöst förbi.

Jag skulle till och med vilja gå så långt att säga att det nog är en av de bästa tolkningarna jag har sett av Dickens klassiska julsaga. De har inte klippt bort något som är med i boken, som de har gjort i nästan alla andra filmer som är gjorda på den här historien, utan de har med allt som ska vara med, och de gör det bra och med humor (som det faktiskt ska finnas, läs boken så får ni se!)

Dessutom så var det helt underbart att få uppleva den i 3D, för den får verkligen ett helt annat djup (som ju är meningen med 3D) och det gav nog en hel del till att man hade en så bra filmupplevelse. Den här filmen hade dessutom en hel del scener som var gjorda för att se i 3D.

För övrigt så ska Alice in Wonderland också komma ut i 3D, vilket jag helt har missat. Måste ses på bio med de fula glasögonen!

Picture 213Måste även nämna att jag numera har en iPod Touch, som jag är väldigt stolt över. Jag fick den i 20års-present för ungefär en vecka sedan, med en helt underbar inskription (bild kommer någon gång när min kompis får tummen ur och skickar den till mig – min kamera vill inte riktigt, men hennes lyckades få en bra bild på den), som jag även tyckte passade på min blogg (titta längst upp i vänstra hörnet):

”Envist motstånd under 20 år
ninjamalin.se”

Love it! Tyvärr har min älskade lilla Poddis pajat litegrann, det är något fel i uttaget till hörlurarna, så de kommer och hämtar den imorgon (jag VET, vilken service!), och jag ska få en ny hemskickad. Attans att något sådant ska hända, jag har ju precis fått den, för bövelen! Får hoppas att det inte tar längre än en vecka eller så innan jag får hem en ny… Huga huga, livet är inte lätt alla gånger.

Om ninjamalin

Never trust a hippie!
Det här inlägget postades i Åsikter, Film, Jul och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Disneys ”A Christmas Carol” i 3D

  1. Pingback: 1:a advent | Ninjamalin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *