Twilight

twilight_book_coverOkej. Jag föll för trycket, till slut.

Jag hörde till en av dem som inte hade en aning om vad Twilight var för något, innan den första filmen kom ut och skapade hysteri bland världens alla tjejer och kvinnor (och killar och män också antagligen, fast det nog inte är lika vanligt). Jag tyckte inte överdrivet mycket om filmen egentligen, den gick ganska spårlöst förbi. Tjej på highschool som dras till en dyster vampyr är så gjort, på något sätt. Inte för att jag tyckte att det var en dålig historia eller en dålig film, bara en i mängden.

Sedan tillhör jag också den gruppen som inte tycker att Robert Pattinson är himla snygg. Vad har han att komma med när det finns sådana som Johnny Depp här i världen liksom? En hel del av mina tjejkompisar fick den där underbara löjliga förälskelsen som man bara kan få i rollfigurer, killar som inte finns på riktigt. Jag förstod det aldrig.

Sedan började jag läsa första boken.

Det går inte ens att förklara, det är så töntigt och tonårslöjligt så att det är skrattretande. Men man kan fan inte lägga boken ifrån sig. Pirret i magen, som man bara kan ha i 15-16 årsåldern (sedan blir det ett annat slags pirr) infinner sig ganska snart in i boken. Tonårsförälskens ljuva charm osar verkligen från sidorna. Det är så fånigt. Men man kan inte sluta läsa.

Jag tittade på filmen säkert 3 gånger under de 4-5 dagarna jag läste boken. Filmen blev plötsligt väldigt mycket bättre, och Robert Pattinson väldigt mycket mer attraktiv. Fantasi-romanser gör allt så mycket bättre. Det är inte mycket som egentligen stämmer ihop med boken, enligt mig. Jag tänker mig till exempel inte den kvinnliga huvudrollen, Bella Swan (som spelas av Kristen Stewart), alls så som hon är i filmen. Men det gör inte ens något. För en gångs skull så bryr jag mig inte om att allt inte är som man har tänkt sig. Ja, jag har nog blivit lite Twilight-galen.

Nu har jag även läst andra boken, New Moon, och även om jag inte tycker att den kan mäta sig med den första, så fastnade jag ännu en gång. Filmen går ju på bio nu också, och även om jag inte direkt har råd med det, så ska jag banne mig gå och se den, imorgon faktiskt! Invänta recension.

Eftersom böckerna nog först och främst är riktade till 14-15-16-åringar, så går det väldigt snabbt att läsa. Det är inget svårt språk över huvud taget (självklart läser jag de på engelska), och om man läser så mycket som jag gör så är man lätt igenom de där till synes väldigt tjocka böckerna på några dagar.  Inte ens det stör mig. Ja, de tar slut lite för snabbt, men man vill bara veta mer och mer och mer, så man blir nästan glad att det går fort.

Eftersom biblioteken här i Simrishamns-området inte är de allra bästa, så får jag vänta ända till den 16 december (ve och fasa!) tills jag kan läsa trean. Får läsa lite Dickens julberättelser så länge, så att man får lite julkänsla såhär bara ett par veckor kvar till jul.

… Just det. Ni som har lyckats missa hela Twilight-hysterin (hur det nu ska ha gått till), kanske kan tycka att det är intressant att veta att det är Stephenie Meyer som har skrivit böckerna. Kan ju vara värt att nämna, menar jag :)

Om ninjamalin

Never trust a hippie!
Det här inlägget postades i Åsikter, Böcker, Film och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Twilight

 1. David skriver:

  Maaaaalin! Arrck! Var ska jag börja? Jag har förvisso inte läst böckerna men jag kan bara gissa vilket slags ”litteratur” de är fyllda av. As for the movies… Malin, THEY SUCK! Jag och några vänner såg den första filmen och vi satt och hånskrattade genom nästan hela filmen. Vi blev mäkta förvånade när vi insåg att inte alla andra gjorde det. Vad är det med dåligt regisserade filmer, utan manus, med EN enda skådespelare som ska hålla uppe hela produktionen som folk gillar? Jag kan inte begripa det. Robert Pattinson… Jag menar, why? Varför blir alla galna när man talar om honom? Har han talang? Nja. Har han karisma? Nja. Vad har han? Good looks. Och mer? Inget. Hur kan det vara tillåtet inom filmvärlden att lyckas bli världberömd och hyllad endast för att man ser ut som en tonårsdröm? Gaaah!

  Dessutom förstör du vår onda plan om du ser New Moon. Vilket svek! Robert Pattinson har öppet sagt att han jobbar mot vårt imperium, och nu stödjer du honom? Skäms på dig!

  Besviken… Besviken…

 2. ninjamalin skriver:

  David: Nu tycker jag att du blir upprörd helt i onödan. Som jag skrev i inlägget så förstår inte jag heller allas besatthet i Robert Pattinson, jag tycker inte att han är särskilt snygg. Dessutom gillade jag inte filmen heller från början. Det är först efter man har läst böckerna (som du inte har gjort!) som man kan förstå på riktigt. Fast det hade nog inte du gjort, förstås, eftersom faktum är att det är ena riktiga tjej-böcker. Löjligt, töntigt, och alldeles underbart. Alla gamla tonårsförälskelsekänslor kommer tillbaka, and I like it! :D Även om jag totalt ADORE YOU för att du är min fellow chick-flick-älskare, så kan du nog aldrig riktigt förstå det här med Twilight. Lite synd egentligen.

  Och angående vår onda plan, så är jag fullt medveten om att Mr Pattinson är emot den… men jag har en ond plan till. Så fort han har gjort klart sista Twilight-filmen så slår jag till. Jag är UNDERCOVER (*viskar*… fast med stora bokstäver), förstår du. Oroa dig inte, jag har det under kontrooooll! :D

 3. Pingback: Ninjamalin » Blog Archive » The Twilight Saga: Eclipse

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *