2009 års…

Bästa film
Inglourious Basterds, utan minsta tvekan! Kan vara Tarantinos bästa film. Hittills, ska jag väl tillägga.

Bästa föreställning
Jag minns inte alla föreställningar jag var på år 2009. Under årets första halva var jag nog på en himla massa, som jag bara har lyckats glömma bort nu. Därför säger jag Rucklarens Väg av Stravinskij, operan jag var iväg och såg med min bror och hans sambo. Min allra första riktiga opera, och en ganska bra föreställning allt som allt. Som sagt så ska jag recensera den bättre i något framtida inlägg.

Bästa föreställning jag själv varit med i
Lätt. Jag var bara med i en enda under 2009, men det är nog också den bästa jag har varit med i hittills. Nappa Tag av Kristian Hallberg (specialskriven för Blekinge läns Folkhögskola, Teaterlinjen år 2).

Rese-planering
Teoretiskt sett så borde den här resan kanske befinna sig i 2010 års kategori, eftersom jag beställde biljetterna för bara ett par dagar sedan, men resan slog ju ändå rot i mitt huvud för första gången under 2009. Den 14 januari åker jag till Edinburgh, Skottland och hälsar på Stellis-Gnällis. Väldigt kul, och ni lär få läsa vad jag tyckte om det när jag kommer hem igen!

Bästa bok
Jag tror inte att jag har läst en enda bok som gavs ut förra året. Illa illa. Ska skärpa mig i år!

Obehagligaste dagar
Får man säga hela hösten och framåt? Det är inte kul att flytta hem igen efter att ha bott borta i ett år! Nej, men dagarna efter vaccinationen mot svinis var inga roliga dagar för mig heller. Och alla arbetslösa dagar, inte att glömmas! Ojojoj…

Bästa skiva
Okej, skivor är ju inget jag har stenkoll på precis, så det har säkert släppts en himla massa bra skivor som jag har totalmissat. Men sånt är livet. Jag gillar iallafall Amanda Jenssens nya, Happyland.

Bästa spel
Jag har ju inte spelat så många spel som kom ut 2009, men det bästa jag har spelat är Mario & Luigi – Bowser’s Inside Story, till Nintendo DS. Kommer att skriva mer om detta också. Håll utkik!

Bästa upptäckt
Jane Austen – mer specifikt Pride and Prejudice. En av mina absoluta favoritböcker.

Sorgligaste
Kanske inte för mig, men för världen. Michael Jacksons död.

Roligaste
Ninjamalin kom till! :D

Om ninjamalin

Never trust a hippie!
Det här inlägget postades i Allmänt, Åsikter, Böcker, Film, Musik, Spel och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till 2009 års…

  1. Stella skriver:

    Har du läst ”Brott och Straff”? AMAZING! Har ännu inte läst klart den, men den påverkar en inte bara psykist, utan även fysiskt. Skrämmande och härligt på samma gång.

  2. Pingback: Ninjamalin » Blog Archive » Mario & Luigi: Bowser’s Inside Story

  3. Pingback: Ninjamalin » Blog Archive » Regina Spektor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *