Final Fantasy XIII

Ni som känner mig vet väl att jag är lite Final Fantasy-galen. Jag har dock egentligen inte spelat något efter Final Fantasy X, för jag tyckte att det var så fruktansvärt dåligt. Mycket på grund av att de slutade med ”pratbubblor” och började med riktigt tal – vilket störde mig något så enormt. Speciellt eftersom huvudpersonen hade den töntigaste rösten jag har hört på länge. Så hela spelet var i stort sett ett stort irritationsobjekt för mig. Efter det struntade jag i Final Fantasy-spelen som kom, och fortsatte med mina gamla.

Favoriten är och kommer alltid att vara (och ja, det kan ha något att göra med att jag spelade det först av alla, men jag tycker verkligen att det är det bästa) Final Fantasy VIII. Jag gillar även FFIX, och FFVI. FFVII har ju blivit höjt till skyarna så att det skriker om det, men jag har bara haft möjlighet att spela det en enda gång, när jag var ganska liten. Jag kommer inte ihåg så hemskt mycket av det. Det står på min önskelista varje år, men av någon anledning så är det aldrig någon som köper det till mig. Grumble grumble.

Nu är det ju hype på Final Fantasy XIII, och om man läser på Spelbloggen, som jag gör, så är det svårt att undvika. Själv så tycker jag att det ser lite töntigt ut, men det kan bero på den hemska hemska vidriga musiken i trailern. Leona Lewis låt Hands är en smörig popdänga som absolut inte hör hemma i något Final Fantasy-spel. Det gör det inte bättre att Final Fantasy XIII kommer vara det enda spelet som Nobuo Uematsu inte är inblandad i. I min bok är han den ultimata Final Fantasy-stämningsskaparen med sin musik. Det är en smärre katastrof att han inte är med i nummer tretton i serien.

Om ninjamalin

Never trust a hippie!
Det här inlägget postades i Åsikter, Spel och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *