Buffy the Vampire Slayer

6a00d8341bf68b53ef00e55262dd8e8833-800wiBuffy the Vampire Slayer är min absoluta favoritserie genom tiderna. Jag älskar den, har älskat den sedan första gången jag såg den för väldigt många år sedan. Jag har alla säsonger på dvd, och jag har sett igenom den säkert både sju och åtta och nio gånger. Jag håller faktiskt på att se om den igen. Det blir liksom aldrig gammalt för mig.

Jag ska inte ge mig in i någon längre förklaring av serien, eller ge några åsikter om skådespelarprestationer eller ens nämna några skådespelare. Jag, som har sett den så många gånger, och som har älskat den i så många år, kommer inte kunna ge den annat än toppbetyg, även om (och det är svårt för mig att skriva det här) den kanske inte alltid förtjänar det (åh, det gör ont i själen!). Buffy the Vampire Slayer står så mycket högre än så i mina ögon. Den är på en nivå helt för sig själv. Och jag är medveten om att det är en ganska hög nördighetsfaktor i hela det här inlägget, och även i serien, men jag råkar älska nördighet. Det borde finnas mer nördighet. Världen behöver fler nördar!

Anledningen till att jag skriver om detta nu, är för att jag vill dela med mig av en liten text som används i ett avsnitt av serien:

”Passion… it lies in all of us. Sleeping, waiting, and though unwanted, unbidden, it will stir, open its jaws and howl. It speaks to us, guides us… passion rules us all. And we obey. What other choice do we have?

Passion is the source of our finest moments; the joy of love, the clarity of hatred, and the ecstasy of grief.

It hurts sometimes more than we can bear. If we could live without passion, maybe we’d know some kind of peace. But we would be hollow. Empty rooms, shuttered and dank… without passion, we’d be truly dead.”

Såja. Nu har jag nördat mig lite. Jag tycker att ni också ska nörda er. Varför köper ni inte en säsong av Buffy och öppnar upp er för lite nördighet? Och om ni vill komma undan billigt (läs: gratis), så finns det säkert att hitta på internet någonstans.

Gör som ni vill. Jag kände bara att jag behövde slå ett slag för min favoritserie. Den slår Twilight anyday! Någon mer som gillar det? Eller vilken är er favoritserie?

Om ninjamalin

Never trust a hippie!
Det här inlägget postades i Åsikter, TV och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Buffy the Vampire Slayer

  1. Stella skriver:

    Du vet vad jag känner för Buffy! Jag tror dock att största anledningen till mina starka positiva känslor för serien beror på en viss person som jag fick umgås väldigt mycket med när jag såg den. Och Spike, of course. Att dregla över Spike är inte helt fy skam även om man ibland blir lite väl manisk när det gäller honom.

  2. Pingback: Ninjamalin » Blog Archive » How I Met Your Mother

  3. Pingback: Ninjamalin » Blog Archive » Film-frenzy

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *