Vårträning

Våren är här och det är dags att börja träna igen!

Nåja, jag har ju tränat i vinter också, men jag måste säga att det inte har givit något speciellt resultat. Och det har ju givetvis att göra med hur mycket eller hur lite jag har tränat. Den här vintern har varit lite extra jobbig, eftersom när det har varit ordentligt snöoväder (vilket det har varit alldeles för mycket!), så känner man inte direkt för att gå utanför dörren och ända till gymmet. Dessutom har det kalla vädret gjort mig extremförkyld – en förkylning som fortfarande inte har gått över efter 3 månader. Så nu har jag helt enkelt bestämt mig för att ignorera den.

Jag bestämde mig för några dagar sedan, i ett inte alltför nyktert tillstånd, att jag ska medverka i årets Lundalopp. Vet ni inte vad Lundaloppet är? Oroa er inte, detta var det första jag hörde om det också. Tydligen kan man välja mellan att springa 5 km eller 10 km. Eftersom jag precis har börjat springa igen, efter ett långt uppehåll, så håller jag mig till 5 km-loppet. Det kan ju även ha något att göra med att det är det längsta jag någonsin har lyckats springa, och let’s face it – jag är ganska nöjd med bara det.

Loppet går av stapeln i Lund om ungefär 6 veckor, den 8 maj 2010. Det kommer att vara mitt allra första lopp, och jag måste säga att jag är rätt spänd. Jag ligger i hårdträning just nu (nåja, för att vara jag iaf), och hoppas på att inte komma allra sist i alla fall.

Förövrigt så gillar jag vädret just nu – inte för varmt och inte för kallt. Jag kan verkligen inte springa när det är för varmt, det känns som om jag inte får tillräckligt med luft (kanske ska kollas upp?), och ingen gillar att vara ute i iskyla och få ont i lungorna av den kalla luften. Vädret just nu är alldeles i min smak dock, och jag känner mig väldigt motiverad till att vara ute och springa, och även att träna upp mig på gymmet som jag ju ändå betalar en hel del pengar för.

Jag älskar den här tiden på året, när vi går mot varmare tider och det börjar bli kul att träna igen. Och ni som bor här i närheten (och alla ni andra som har tid och lust och ork och råd att komma ner hit också, för all del), missa inte Lundaloppet!

Om ninjamalin

Never trust a hippie!
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *