Oscar Wilde

oscar-wilde1Ett snabbis-inlägg. Jag har varit fascinerad av Oscar Wilde länge. Inte sådär galet fascinerad som många andra jag känner har varit ibland. Bara lite sådär hälsosamt nyfiken. Nu funderar jag på att sluta vara nyfiken och helt enkelt läsa lite om honom (och av honom). Jag har ju tänkt göra det så många gånger, men som så mycket annat som jag har tänkt göra så har det glömts bort. Eller struntats i. Vi får se om det blir något av det den här gången. I vilket fall som helst så var Oscar Wilde en väldigt intressant karaktär, som skrev intressanta texter och som än idag lockar människor att fördjupa sig och bli… intresserade. Och så var han cool. Här kommer ett citat:

”Yet each man kills the thing he loves
By each let this be heard,
Some do it with a bitter look,
Some with a flattering word,
The coward does it with a kiss,
The brave man with a sword!”

-Ballad of Reading Gaol, 1898

Oscar Wilde blir citerad väldigt ofta. Han sa många mycket kloka saker, och några lite mindre kloka, men som är roliga att läsa. Jag har många favorit-Wilde-citat. Ett av de är ”It is absurd to divide people into good and bad. People are either charming or tedious.” Ett annat är ”The critic has to educate the public; the artist has to educate the critic.” Och självklart, det klassiska: ”The only way to get rid of temptation is to yield to it.”

Vad är era favorit-Wilde-citat?

Om ninjamalin

Never trust a hippie!
Det här inlägget postades i Böcker och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Oscar Wilde

 1. Stella skriver:

  MAAAALIN!
  Glöm bara inte bort att Oscar Wilde är MIN! Vi har haft en affär i sju år nu och jag tänker inte släppa honom!
  Jag ÄLSKAR honom!
  ”The only way to get rid of a temptation is to yield to it” är mitt favoritcitat of all times!
  The Picture of Dorian Gray är awesome – se dock inte filmen eftersom den inte alls är särskilt awsome. Har du läst hela The Ballad of Reading Gaol? Den är också awesome. Och The Harlots House och självklart De Profundis och The Importance of Being Earnest!!!
  OOoooo, OSCAR!!! <3

 2. ninjamalin skriver:

  Hahaha! Stella lilla, jag vet att du älskar Oscar Wilde. Du är en av de där galna kompisarna jag skrev om i inlägget ;) Jag ska läsa The Picture of Dorian Gray, har tänkt göra det en längre tid nu, men det blir liksom aldrig av. Simrishamns sugiga bibliotek har den ju givetvis inte. Jag läste hela The Ballad of Reading Gaol för några dagar sedan. Gillade den skarpt! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *