Avatar

avatar_posterJag tror att 3D:n har lurat alla. Numera ser man inte filmer, man ser 3D. Lite sorgligt ändå. Men jag tror verkligen att Avatar var skithäftig att se på bio och i 3D, hur annars har det blivit en sådan stor hysteri runt den? Jag, som såg den igår, på en rätt crappy tv och utan någon 3D över huvud taget, tycker i alla fall att det var en rätt dålig film. Lång och tråkig och storyn är bara så gjord förut.

Och jo, kanske borde jag vänta med att uttala mig när jag har lyckats ta mig igenom hela filmen utan att somna, men jag tror att risken är ganska stor att jag aldrig kommer att göra det – och det hade ju varit fruktansvärt tråkigt om jag aldrig hade uttalat mig alls, eller hur?

Jag hade en aning från början att Avatar var en sådan film som jag inte skulle gilla särskilt mycket. Men jag har velat se den väldigt länge ändå, för efter så många bra recensioner från diverse kompisar så börjar man ju ändå tro att den kanske inte är helt värdelös ändå. Men nej, den här gången hade faktiskt jag rätt.

En positiv sak ska jag säga, och det är att det är en välgjord film, och den har ju faktiskt en story som funkar (uppenbarligen), även om vi har sett den ett antal gånger förut.

Jag skulle vilja citera en tjej vars blogg jag råkade hamna på för ett tag sedan, Egoina, när hon recenserade den nya Marabou Polka:

”Marabou polka kan jämföras med filmen Avatar. Alla bygger upp sådana enorma förväntningar att när man väl sätter sig för att se filmen, eller i detta fall äta chokladen, så blir man inget annat än…besviken.

Den var god. Den var säkert jättegod. Men liksom. Kom inte och säg att det var den största smaksensationen sedan Hitler studerade konst.”

Jag håller med. Om filmen, inte om chokladen för den har jag faktiskt inte smakat. Men jag kan tänka mig att hon har rätt även på den punkten – hur olik kan den vara från Marabou Mintkrokant liksom?

Avatar får 2/5 ninjapoäng.

Om ninjamalin

Never trust a hippie!
Det här inlägget postades i Åsikter, Äta & dricka, Film och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Avatar

  1. Pingback: Ninjamalin » Blog Archive » True Blood

  2. Pingback: Inception | Ninjamalin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *