Sex and the City 2

sex-and-the-city-2_82891174Igår såg jag Sex and the City 2 på bio med en bunt tjejer i högklackat. Precis som det ska vara. Jag vet inte riktigt vad jag hade för förväntningar på filmen, kanske ganska neutrala. Jag förväntade mig att den skulle vara ungefär som den första, och den var ju bra liksom.

Jag vet inte om det är för att jag har sett den första så många gånger att jag har tröttnat lite eller om den här helt enkelt var bättre. Den hade definitivt mer humoristiska inslag än den första, och man lämnade bion med ett leende på läpparna och ett glatt humör. Precis som det ska vara. Biopubliken skrikskrattade och klappade händer under hela filmen, vilket helt går emot vad som har sagts och skrivits om filmen innan. Intressant, tycker jag. Men å andra sidan har jag aldrig litat på filmrecensenterna i diverse tidningar, för let’s face it – de har ju typ alltid fel?

Däremot förstår jag att kanske inte riktiga Sex and the City-fans gillar den så mycket. Filmen (även den första) är ju faktiskt precis som serien, och så ska det ju vara.

Den kritik som jag har hört mest är att filmen är lite för mycket ”kvinnor-från-olika länder-träffas-och-förstår-att-de-inte-är-så-olika-halleluja-för-kvinnor-världen-över”, men det såg jag inte mycket av alls. Det var en scen som var på det viset, och jag tyckte inte att det drog ner filmen över huvud taget.

Däremot så kan jag erkänna att den var ganska förutsägbar. Bara av att se på trailern så kunde jag gissa en hel del som skulle hända, som kanske egentligen skulle ha kommit som en överraskning. Även slutet var exakt som man visste att det skulle bli… men hade man egentligen blivit särskilt nöjd om det inte hade slutat så? Jag hade nog inte det i alla fall.

För övrigt så var Kim Cattrall helt underbar i rollen som Samantha, som hon ju faktiskt alltid är. Hon var den klart roligaste, det var hon som stod för en väldigt stor del av skratten i biosalongen.

Jag tyckte att det var en riktigt bra film och ett måste för alla Sex and the City-fans! Ska definitivt inhandlas på dvd senare i år.

4/5 ninjapoäng.

Om ninjamalin

Never trust a hippie!
Det här inlägget postades i Åsikter, Film och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Sex and the City 2

  1. Pingback: Ninjamalin » Blog Archive » En bra bio-sommar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *