The Twilight Saga: Eclipse

Som sagt så var jag på plats i en av Malmös biosalonger vid världspremiären av Eclipse, den tredje filmen av fyra i Twilight-serien. Jag såg väldigt mycket fram emot den här filmen, eftersom jag för ett tag sedan klev in i Twilight-världen och blev lite tokig, som så många andra har blivit innan mig. Jag hade dock inga skyhöga förväntningar på filmen – jag tycker trots allt att filmerna egentligen bara är bra för att man tycker så mycket om böckerna – men såg inte desto mindre fram emot filmatiseringen av den tredje boken.

Vad tyckte jag då? Ja, jag blev faktiskt lite överraskad själv hur bra jag tyckte att den var. Jag fick tänka efter lite för att se om det verkligen var filmen som var bra, eller att jag helt enkelt lät Twilight-hysterin inom mig läcka ut lite. Men nej, filmen var rätt bra. Boken är självklart bättre, inget snack om saken, men den här filmen var mycket bättre än sina föregångare.

Det fanns bättre skådespelarprestationer den här gången också. Jag har alltid tyckt att Robert Pattinson faktiskt passar ganska bra som Edward Cullen, och Taylor Lautner som spelar Jacob Black passar också helt okej. Är de jättebra skådespelare? Nej, men de passar på något vis.

Kristen Stewart däremot, som spelar Bella Swan, är helt fel ute enligt mig. Det finns inte en enda likhet med den Bella som finns i boken, hon lyckas inte alls med att spela den rollen som den ska vara. Visst, Bella ska vara lite inåtvänd och awkward, men hon ska inte vara någon jävla emobrud som Kristen Stewart vill få henne att se ut som. Men… Till och med hon gör en bättre roll än vanligt i den här filmen, hon klarar det litelite bättre än innan.

Beror den stora förbättringen på den nya regissören David Slade måntro? Hoppas han fortsätter i så fall.

Eclipse får 4/5 ninjapoäng.

Om ninjamalin

Never trust a hippie!
Det här inlägget postades i Åsikter, Film och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *