Film-frenzy

Jag måste faktiskt tipsa er alla om CDONs sommarrea som är igång nu. Där kan man minsann fynda! Jag lade mina allra sista 400 kr (okej 200 kr, men det räckte inte så jag lånade 200 till av mamma) på filmer – närmare bestämt ÅTTA filmer. Ja, ni läste rätt. Gå genast in på CDON och fynda filmer eller skivor eller spel eller vad det nu är ni är intresserade av.

Ja, jag tänkte givetvis berätta vilka filmer jag köpte också. Ni som känner mig vet att jag är lite av en filmgalning och har sett ett otal filmer i mina dagar – jag missar helt enkelt inte en filmrea. Icke. Tre av filmerna som jag beställde var dock inte till mig och det är inga filmer jag gillar och jag tänker därför inte gå vidare djupt in på dem. Jag köpte nämligen de tre Gudfadern-filmerna till min käre pojkvän (69 kr för alla tre!!!), mest för att han ska sluta tjata om att vi ska se de någon gång. Jag har försökt att titta på dem, men de är helt enkelt för tråkiga för mig. Och detta är ännu en sådan där Sagan om Ringen-sak – jag liksom känner att det är jag emot världen. Jag vet att de flesta tycker att Gudfadern-filmerna är bland de bästa filmerna som någonsin gjorts, och jag tror verkligen att det är bra filmer i grund och botten. Men om jag trots detta inte ens har ork till att se igenom en av de tre (och jag har försökt ett antal gånger), så är de nog helt enkelt inte min cup of tea.

Anyway… nu pratar vi om filmer som jag gillar!

Lost in Translation har jag skrivit om innan, och den köpte jag. Här är trailern:

Tillsammans är man mindre ensam är en alldeles underbar fransk film som är baserad på Anna Gavaldas bok med samma namn (som jag för övrigt har fått av min pojkvän nu, så den ska läsas snart!). Audrey Tautou spelar huvudrollen, en anorektisk sjuklig ensam tjej som träffar två män och en tant och blir förälskad och hittar vänskap. En film om möten som verkligen stannar med en (tyvärr hittade jag ingen trailer med undertexter, men ni som kan franska kan ju se den här):

Jag köpte även The Jane Austen Bookclub, Jane Austen-freak som jag är nu för tiden. Jag har sett den en gång innan och blev totalt förälskad. Även denna handlar om möten mellan människor som blir bundis över Jane Austens böcker – ett måste för alla Jane Austen-fans:

Jag har ju skrivit om Buffy the Vampire Slayer innan, men det var serien. Detta är filmen INNAN kultserien. Den totalfloppade och det är nog relativt få människor här i världen som egentligen har sett den. Inte ens jag. Än. Galet Buffy-fan som jag är så var jag ju tvungen att beställa den:

Sist, men absolut inte minst – Cry-Baby! Alla ni som inte har sett den här underbara musikalfilmen med Johnny Depp från 1989 – se den genast! Jag totalälskar den i alla fall, och är väldigt glad att den fanns att beställa:

Det var det. Nu ska jag göra en stor kopp te och se på… ja, vilken ska vi ta? Det känns som en Jane Austen-kväll.

Om ninjamalin

Never trust a hippie!
Det här inlägget postades i Film och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Film-frenzy

  1. Erik. skriver:

    Man kan inget annat bli än kär i Prude från Jane Austins Book club :D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *