Jultävling

Jag vet att det blir mycket jul i bloggen nu och det är bara oktober och jättemånga blir mest irriterade, men det skiter jag faktiskt i. Jag längtar galet mycket till julen, kanske lite extra i år eftersom jag har min alldeles egna lägenhet att få dekorera som jag vill.

Jag läser en hel del julbloggar, men jag har speciellt fastnat för en och det är Sannas Christmas. Hon anordnar nu en tävling där man kan vinna en jättefin julbok som man fyller i när advent kommer. Jag vill jättegärna ha en, men har desto värre inte så mycket pengar om jag vill kunna äta lite det här året också… Direktlänk till tävlingen hittar ni här.

Vilken är din favorittradition som du/din familj har?
Åh, jag har många favorittraditioner. Men för att säga någon lite speciell, så kan jag berätta om en som jag och min pojkvän har i december. Och det passar ju bra eftersom det är vår 4 års-dag idag!

Varje advent så läser jag En Julsaga eller En Spökhistoria Vid Jul (som min upplaga av boken heter) av Charles Dickens högt för min pojkvän. Vi tänder lite ljus, dricker lite glögg, äter lite pepparkakor, sätter oss tillrätta och så läser jag för honom. Detta har vi gjort varenda år sedan vi blev tillsammans. Det passar väldigt bra för boken har fem kapitel, så det blir ett kapitel för varje adventsöndag, och det sista läser jag dagen innan lilljulafton (sedan spenderar han jul med sin familj och jag med min), som är vår egna lilla jul, då vi även byter julklappar och har något extra litet julmys.

Det är definitivt en av mina favorittraditioner!

Om ninjamalin

Never trust a hippie!
Det här inlägget postades i Böcker, Jul. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Jultävling

  1. Philip skriver:

    Det är en av mina favorittraditioner också älskling! En av få som jag faktist gillar. hihi :) puss

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *