Simon & Garfunkel

För ett tag sedan satte jag mig ner och knåpade ihop en höst-playlist på Spotify, som jag nu har lyssnat flitigt på i någon månad. Jag lade in all sådan musik som är lite av ett måste för mig under hösten, såsom Frank Sinatra, Louis Armstrong, Dean Martin, The Doors… Men jag hittade även en himla massa ny rolig musik (eller inte ny, gammal, men ny för mig) att lyssna på, en hel del från 60- och 70tal. Jag hittade Simon & Garfunkel.

Åh, vad jag älskar dem! Visst, jag har lyssnat på några få låtar med dem innan som jag har tyckt varit bra, men nu har jag verkligen fastnat. Underbara duo!

Ett exempel är Bridge Over Troubled Water. Den har ju alla hört, jag måste ha hört den en miljon gånger (jag hade en period på högstadiet när jag tyckte att det var den bästa låten genom tiderna), men jag lyssnade konstigt nog inte på Simon & Garfunkels version. Jag som annars anser att originalet nästan alltid är bäst, när det gäller allt. Men jag lyssnade faktiskt på Elvis version. Jag tycker väldigt mycket om en del av Elvis grejer, och tycker fortfarande att han gör den låten otroligt bra. Men efter att verkligen ha lyssnat på Simon & Garfunkels version så finns det egentligen ingen konkurrens. Wow! Wow, säger jag bara.

Gå in på Spotify, leta upp de gamla godingarna av Simon & Garfunkel, såsom Sound of Silence, Mrs Robinson, The Boxer… och njut. Lyssna och njut och bli glad och bli rörd och dansa och njut. Och njut lite till.

Om ninjamalin

Never trust a hippie!
Det här inlägget postades i Musik och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Simon & Garfunkel

  1. Stella skriver:

    Jag har sett dem live och har Art’s autograf – det du! :D Älskar dem också! :D

  2. ninjamalin skriver:

    Din jävel! :O

  3. Sanna skriver:

    Sv: Ja gör det! Absolut en god idé :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *