Jag fuskar lite…

Sookie ville inte gå ut idag. Inte jag heller, men glömsk som jag är så glömde jag köpa smör igår när jag var i affären. Så nu har jag precis traskat fram och tillbaka till ica – i och för sig inte en särskilt lång bit – och jag har varit ute nog för idag. Nog för att jag gillar hösten, men jag gillar fin-brun-gul-röd-småkylig-blyg-sol-höst, inte iskall-blåsig-dask-regn-ont-i-öronen-utan-mössa-höst som det är idag. Och jag har nu fått erfara att mina underbart mysiga toffel-höst-skor passar mycket bättre till min slags höst och inte så bra till den här kalla blöta hösten.

I och för sig hade det här varit en utmärkt dag till att sitta inne och titta på mysiga höstfilmer, men efter att ha broderat hela dagen (och tvättat litegrann också, jag har faktiskt gjort något vettigt idag) på min fina jultavla, så har jag blivit lite julsugen. När jag sedan snubblade över Mysteriet på Greveholm på YouTube – alla avsnitt – så bestämde jag mig. Jag julfuskar lite idag. Jag och Sookie tänker sitta och titta på Mysteriet på Greveholm så länge vi orkar idag, och låtsas att julen är lite närmre än den är.

Mysteriet på Greveholm är min absoluta favorit-julkalender, kanske tillsammans med Pelle Svanslös. Det är de jag minns mest från min barndom, och det är så jag tänker att julkalendrarna ska vara. Nu för tiden är de inte bra. Jag försöker lite i början sådär, men jag brukar inte följa den längre. Och det säger en del, med tanke på hur galen jag är i allt som har med julen att göra.

By the way, jag var sååå nära att köpa julmust på ica idag, men nej. Någon måtta får det faktiskt vara. Ingen julmust, glögg eller julmusik innan första advent. Ajabaja.

Här är första delen av Mysteriet på Greveholm, som sagt så finns alla avsnitt på YouTube! Åh, bara musiken gör mig pirrig i magen av nostalgi!

Förresten, visste ni att det där slottet ligger i Eslöv? Av alla ställen! Det förklarar lite varför halva familjen talar skånska och den andra halvan stockholmska…

Om ninjamalin

Never trust a hippie!
Det här inlägget postades i Allmänt, Äta & dricka, Jul, TV och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *