Home Alone

För ett par dagar sedan satte jag mig och tittade på Home Alone av någon anledning. Jag har inte sett den filmen sedan jag var liten. Den var bättre då.

Men den är fortfarande rätt mysig. Rätt nostalgisk. Och Macaulay Culkin var fruktansvärt söt när han var liten.

Nu har jag precis även sett tvåan, Home Alone 2: Lost in New York. Den var inte lika nostalgisk, av den enkla anledningen att jag inte såg den lika många gånger när jag var liten. Men de båda filmerna är ju trots allt typ samma sak – samma story, till och med samma personligheter, även om det finns några nya roller.

Nu verkar det finnas både en trea och en fyra i Home Alone-serien, och det verkar ju lite overkill. Det är dessutom inte samma skådespelare i de här senare, ingen söt liten Malcaulay Culkin, utan någon annan liten wannabe.

Nåja. De två första är i alla fall lite sådär slö-tittar-mysiga. Och de kanske kan ge lite julstämning i december? Har hört att det är många som tycker att det är bland de bästa julfilmerna, men där kan jag nog inte riktigt hålla med. De borde kolla in Love Actually, Disneys nya A Christmas Carol, eller för all del Merry Christmas Mr Bean. De längtar jag till att få frossa i när december kommer i alla fall.

Om jag nu ska ge Home Alone-filmerna något betyg, så får det bli… 3/5 ninjapoäng. Lagom medelmåttigt liksom. Ettan är ju litelite bättre än tvåan, men tvåan får ett litet plus för att Tim Curry är med.

Om ninjamalin

Never trust a hippie!
Det här inlägget postades i Film, Jul och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *