Choklad och saffran

Igår hittade jag äntligen Marabou Vintervit i affären. Bra pris om man har Ica-kort dessutom. Egentligen vet jag inte varför jag har fått en sådan dille på den chokladen, jag tror att alla julbloggar har hjärntvättat mig med alla sina inlägg om årets vinterchoklad. Så jag har letat länge. Fast jag inte ens tycker att vit choklad är särskilt gott. Ibland får man bara fnatt på saker.

Nåja, nu har jag smakat den i alla fall. Pojkvännen hade redan varnat mig för att den var äcklig, eller det tyckte han i alla fall. Men jag formade en alldeles egen uppfattning och tyckte inte alls att den var äcklig. Jag tyckte den var ganska god, kanske till och med godare än vanlig vit choklad. För er som inte läser alla dessa julbloggar som har kommit igång nu (vadå, gör inte alla det?) så ska jag berätta att Marabou Vintervit är en vit choklad med vaniljsmak. Och den smakar faktiskt precis så. Vit choklad med vaniljsocker smakar den. Jag gillar vaniljsocker, så jag tyckte den var helt okej. Fast väldigt söt. Och mättande. Och man ska inte äta den efter att man redan har ätit en halv blåbärspaj med en massa massa vaniljsås. You have been warned.

Det bästa med den var ändå den fina förpackningen – GULDPAPPER och aaallt!

En annan sak som det skrivs flitigt om i julbloggarna är saffran – hur mycket kommer det att kosta i år? Förra året var det ju skyhöga priser (typ 30-40 kr för 0,5 gram) på grund av dålig skörd. Jag har snokat runt lite och ser att många skriver att det tippas gå ner till 15-20 kr i år. Jag har dock också läst att vissa tror att priset inte kommer att gå ner så mycket eftersom förra året visade att folk köper saffran även om det är skitdyrt, så de kan ju faktiskt ta rätt mycket för det. Till slut så läste jag om några som redan hade varit i butiken och köpt saffran – de sa att Icas egna saffran kostar 17 kr och Santa Marias kostar 30 kr. Jaså, tänkte jag, då kan man ju komma undan rätt billigt ändå om man köper Icas.

Idag ska jag och pojkvännen baka lussekatter (hm, borde nog börja nu) och gick därför till Ica för att inhandla saffran. Vad kostade det? 30 kr för både icas och Santa Marias. Eh? Vad är det för mening med att köpa Icas om det kostar lika mycket som det ”riktiga” saffransmärket?

Blöh. Fick bli två saffranspåsar istället för fyra. Besvikelse!

Är det vi här nere i Skåne som är sjukt efter eller? Eller kanske bara Simrishamns kommun. Jisses, get with the programme!

Om ninjamalin

Never trust a hippie!
Det här inlägget postades i Äta & dricka, Jul och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *