Saw

Jag tror att Saw är de enda skräckfilmerna med ”äcklig skräck” som jag faktiskt tycker om. Alltså jag menar ”äcklig skräck” som i blod och gore och slash och allmänt äckliga bilder. Jag är mer för ”läskig skräck”, som man faktiskt blir rädd av och inte bara äcklad.

Men alltså. Saw gillar jag. Kanske för att de faktiskt inte bara är ”äcklig skräck” utan det finns någon slags story, de handlar om något. En sjukt komplicerad story dessutom, som jag antagligen inte hade fattat om inte bästa vännen hade suttit bredvid mig och förklarat under tiden. Saw IV har jag sett fyra gånger nu, och det är inte förrän den sista gången som jag har förstått hur allt hänger ihop. Men men.

Sex stycken finns ute, och jag och bästa vännen hade marathon härom dagen så nu har vi stenkoll på storyn. Vi har tänkt gå och se den sjunde och sista filmen som går på bio nu, någon gång snart. Självklart sänds den i 3D – liksom vilken film gör inte det nu? – och det gör säkerligen all gore ännu lite mer oaptitlig. Jag såg Saw III på bio när den kom (faktiskt den enda i serien som jag har sett på the big screen), och det var lite för högt ljud och lite för stor bild. Det var skitäckligt. Och nu ska jag alltså se sjuan i 3D. Undrar om man borde skippa popcornen?

Recension kommer såklart.

Förresten 1:  Visste ni att det har kommit ut ett Saw-spel?Kanske flera? Känns som att det inte är något spel som jag ska spela utan att ha någon bredvid mig… om ens alls.

Förresten 2: Vad tror ni att Tobin Bell som spelar rollen som Jigsaw gör när han inte spelar in film? Jo, han coachar barn i baseball. Hur läskigt är inte det?

Om ninjamalin

Never trust a hippie!
Det här inlägget postades i Film, Spel och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *