Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1

Nu kommer det ni alla har väntat på! Min recension av Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 som jag såg på bio igår och har pratat länge och mycket om. Visst har ni väntat på detta? Visst? Säg att ni har det.

Den var riktigt bra, kan jag väl börja med att säga. Faktiskt. Jag har sagt innan att jag egentligen inte tycker att Harry Potter-filmerna är överdrivet bra, definitivt inte i jämförelse med böckerna. Men det här var faktiskt en bra, välgjord film. Den nästbästa hittills. Jag sa ju samma sak om den förra, Harry Potter and the Half-Blood Prince, så det är ju skönt att de går åt rätt håll. Ettan (Harry Potter and the Philosopher’s Stone) kommer fortfarande alltid att vara bäst.

Det kanske inte är en sådan dum idé ändå, det här att göra två filmer av den sista boken. Nu har de faktiskt utrymme att ta med allt, och de gör ju nästan det också. Jag blev dock lite besviken över att de hade tagit bort min favoritdel i boken, historien om Dumbledores ungdom – men det kanske kommer senare, i del 2. Annars har de faktiskt nästan följt boken till punkt och pricka, med undantag av att de har gjort lite mer action av vissa scener och förkortat ner en del grejer.

Jag grät nästan ibland och jag drog efter andan ett antal gånger, fast jag ju självklart visste exakt vad som skulle hända hela tiden. Inbitna Harry Potter-fans vet ju vad som händer i den här filmen, och även att det kan bli lite sorgligt ibland. Och att se det i bild nu var faktiskt mäktigt.

Måste även säga att Daniel Radcliffe (Harry Potter), Emma Watson (Hermione Granger) och Rupert Grint (Ron Weasley) alla har blivit litelite vassare skådespelare i den här filmen.

Vill även nämna Ralph Fiennes som gör en enormt bra roll som Voldemort. Han är en väldigt bra skådespelare, och har setts innan som psykopat i filmen Röd Drake, där han också gör en nästintill genialisk roll.

För övrigt skönt att slippa Michael Gambon i den här filmen, alltså han som har spelat Dumbledore i film nr 3 och uppåt. Ni som har läst min blogg vet att jag tycker att han är skit i den rollen. När man var glad och jublade inombords när Dumbledore dog i förra filmen, då är det något som är fel.

Angående hur den här filmen slutade, var de bröt så att säga, så tyckte jag att de avslutade på det perfekta stället. Min kompis sa igår att hon hade hört folk säga att de lämnade för många lösa trådar, men det är väl det som är meningen? Man hann ändå få en riktig handling i filmen och man fick en uppfattning om vad nästa del kommer att handla om. Fick man alla svar? Självklart inte. Det är därför det kommer en del 2. Har ni aldrig hört talas om cliffhangers, eller?

Jobbigt dock att behöva vänta ett helt halvår till nästa del.

Rekommenderas. 4/5 ninjapoäng.

Om ninjamalin

Never trust a hippie!
Det här inlägget postades i Åsikter, Film och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1

  1. Sanna skriver:

    Håller med i mycket av det du säger! Otroligt grym film. Var först orolig för uppdelningen, men den gjorde enbart filmen bättre. Skönt också att Michael Gambon är väck! Väntar spänt på nästa!!

  2. ninjamalin skriver:

    Skönt att höra att det är fler som ogillar Michael Gambons roll i det hela. Vad tänkte de på?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *