Beslut, beslut, beslut…

Åh, jag har inget att läsa. Eller det har jag väl i och för sig, men inget som jag verkligen känner för. Jag känner inte för fantasy, jag känner inte för Jane Austen eller något i den stilen, inget filosofiskt, inget superkänsloladdat. Något lätt känner jag för. En Marian Keyes-bok hade suttit bra. Men ännu en gång blir man besviken på Simrishamns Bibliotek. Fast vad kan man egentligen vänta sig?

Funderade ett tag på om jag skulle läsa Charles Dickens The Christmas Books, men jag tror jag väntar ett tag med det. Det får hinna bli lite närmre jul, och framför allt så måste juldekorationer vara uppe.
Sedan funderade jag på Narnia-böckerna. Det var längesedan. Jag älskade de när jag var liten, och gör det fortfarande. De skulle jag kunna läsa. Men min stora bok som innehåller alla Narnia-böcker ligger nerpackad i någon låda någonstans i det läskiga förrådet där nere. Dit vill jag inte gå nu, och jag orkar faktiskt inte rota.
Hepp, då tittar vi i bokhyllan då. Det är mest sådant jag inte känner för nu. Fantasy, Harry Potter och klassiker. En bok om Paris. Och några till.

Jag fastnar vid Inte Som Andra Döttrar. Den har jag bara läst en gång, och det var många år sedan. Jag kommer ihåg att jag tyckte att den var intressant. Den handlar om Nancy, som i Sid & Nancy, alltså Sid Vicious flickvän. Det är hennes mamma, Deborah Spungen, som har skrivit boken och berättar om hennes uppväxt och hennes liv ända fram till att hon blir mördad av Sid på ett hotellrum när hon är 20 år gammal. Jag kommer ihåg att hennes mamma trodde att det var Nancy som hade bett Sid att döda henne. Ingen av de hade ju alla hästar i stallet heller, om man säger så. Sedan dog Sid också när han firade att han kommit ifrån fängelset mot en borgensumma. Överdos. Dumme fan.

Men det är ju just för att Nancy inte var riktigt frisk i huvudet som den här boken är intressant. Det är självmordsförsök och droger och schizofreni och så småningom ännu värre saker när hon kommer in i Sids och punkens värld. Hm. Tror jag läser den, faktiskt.
Men den är ju ingen Narnia direkt.

Om ninjamalin

Never trust a hippie!
Det här inlägget postades i Allmänt, Böcker, Jul och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *