2:a advent

Ja just det, glad andra advent på er alla därute! Hur firar ni? Firar ni över huvud taget? Jag har i alla fall tänt två ljus idag och firat med att inte göra något alls. Imorgon ska jag bege mig in till stan för att gå tråkiga ärenden, och sedan ska jag minsann hem och julpyssla! Tänkte fixa lite apelsiner med nejlikor och hänga upp i fönstren.

Allt är jul hos mig nu. Igår letade jag upp en julfilm som jag hade i huvudet. Jag såg den en gång när den gick på tv på julafton för en himla massa år sedan. En klassiker och självklarhet vid jul för många, men jag kom inte ens ihåg vad den hette. Men jag hittade den! Miracle on 34th Street heter den, hur många har sett den? Har förstått att det är en riktig sådan där julklassiker som finns i svartvitt från början och kommer från 1947, men det var inte den versionen jag såg. Nej, jag ville ju se den versionen jag själv kom ihåg från så många år sedan, alltså versionen från 1994 (det låter inte som att det är speciellt längesen, men det är ju faktiskt hela 16 år sedan).

Det var en riktigt mysig julfilm, i och för sig ganska puttinuttig – som många amerikanska julfilmer är – men det hör ju nästan lite till i sådana här klassiska julfilmer. Jag tyckte faktiskt att det är en av de bättre jag har sett, och kommer absolut att komma ihåg att se den i juletid i framtiden.

4/5 ninjapoäng.

Nu ska jag sätta mig och titta på Mickey’s Once Upon a Christmas. Ännu en klassiker, och Disney vet ju bättre än någon annan hur man skapar julstämning. Ja, det blir ännu en julfilm idag. Det är ju trots allt andra advent.

Om ninjamalin

Never trust a hippie!
Det här inlägget postades i Film, Jul och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *