Utamana dig själv – privat!

Är det bara jag som tycker att den här utmaningen som snurrar runt i bloggvärlden just nu är skitdålig? Alltså den här om att man ska skriva om sig själv första dagen, någon dag ska man skriva om sina föräldrar, någon dag ska man skriva vad man har ätit. Tråkigt! Och jag kan ändå tycka att det är kul att läsa vissa vardagsbloggar. Inte många, men jag har fastnat för några få. Men den här utmaningen alltså… När jag ser inlägg från den så bläddrar jag förbi dem.
I och för sig så finns det många bloggar som bara skriver just om sådant, och folk som gillar att läsa de bloggarna gillar säkert också den här utmaningen. Sedan säger inte jag att det är fel att skriva sådana inlägg lite då och då, god knows att jag också slänger iväg ett inlägg om vad jag har gjort och ätit den dagen och en massa blaha blaha ibland, kanske till och med ganska ofta. Men att liksom bestämma sig för att skriva dessa inlägg 30 dagar i sträck, inlägg som bara är intressanta för sig själv och möjligtvis sina nära kompisar – det är väl dumt?

Men bloggen är ju ens egen, och man får skriva vad man vill. Det blir i vissa fall som ens egna lilla värld, och där borde man få göra en dum utmaning som denna om man vill. Det gör det bara ganska ointressant för större delen av världen.

Jag tror dock att den här utmaningen kan vara bra i vissa bloggar, t.ex. ”kändisbloggarna”. Där finns det ju en massa läsare som faktiskt intresserar sig för bloggaren som person. Där kan det funka. Det kan även funka om man skriver inläggen på ett speciellt sätt, uttrycker sig bra och personligt.

Egentligen kan man ju göra vad som helst intressant om man skriver på rätt sätt. Som jag absolut inte visar med det här inlägget.

Däremot så verkar ju utmaningen faktiskt rolig att genomföra. Man kanske skulle ha den som projekt – fast i den privata dagboken.

Om ninjamalin

Never trust a hippie!
Det här inlägget postades i Allmänt, Åsikter och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *