Men tomten har faktiskt Facebook

Åh. Deppigt.

Jag är en julgalning. En tvättäkta galning vid jul. Vid jul får allt vara precis som det alltid har varit, vid jul är traditioner heliga, och vid jul så är det det gamla som gäller. Egentligen tycker jag så.

Men jag är inte bättre än någon annan. Jag kan inte säga med säkerhet att jag inte kommer att sätta mig vid datorn ett litet tag, logga in på Facebook, skriva en julhälsning i statusuppdateringen, kolla mailen, möjligtvis läsa några bloggar. Det är till och med ganska troligt. Förra året skrev jag blogg på julafton – i och för sig snarare natten mellan julafton och juldagen, men ändå.

Som färsk Twitter-galning kommer jag säkert att skriva en tweet eller två också. Och jag gillar ju alla sociala medier, de är roliga och bra och revolutionerande och allt det där. Ändå tycker jag att det är lite sorgligt att de tar över så som de gör. Och det gäller egentligen inte bara sociala medier, utan allt tekniskt. Ibland blir jag så trött på tekniken och önskar att jag kunde leva på 1800-talet för en dag. Leva i ingen-teknik-land. Bara ett tag.

I artikeln från GP som ni kan läsa här så skriver de att 17% kommer att kolla jobbmailen på julafton. Det däremot skulle jag aldrig få för mig att göra. Nu har jag ingen jobbmail, eller ens något jobb, så för mig är det enkelt. Men om det är någon dag man slipper jobbet helt och hållet (så länge man är ledig förstås, och jag lider med de som behöver jobba) så är det på julafton. Då har man ledigt och äter mat och umgås och ser på Kalle Anka och ger och får julklappar. Man jobbar inte. Nej.

Nej hujedamig, ibland tror jag bara att tekniken drar ner människan. Även fast jag själv älskar den och integrerar med den varenda dag i form av blogg och Twitter och Facebook och allt vad det nu heter. Ändock. Deppigt.

Update: Vad elak Facebook är som slår tomten, förresten. Inga julklappar till Facebook!

Om ninjamalin

Never trust a hippie!
Det här inlägget postades i Åsikter, Jul, Tidningar och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *