Mikael Persbrandt goes Hobbit

Nej. Inte riktigt kanske. Men tydligen ska han vara med i filmen The Hobbit, alltså en uppföljare till Sagan om Ringen-filmerna, som utspelar sig innan hela Frodo-goes-to-Mordor-grejen (en uppföljare som utspelar sig innan – det är inte dåligt det!).

Föreställ er min förvåning när jag igår fick reda på att vår alldeles egna Micke Persbrandt ska vara med i den internationella storfilmen The Hobbit, regisserad av Peter Jackson. Jag har hört honom prata engelska – det är inte bra. Men kanske har han slipat på engelskan ordentligt nu när han tydligen satsar på en internationell karriär. Tydligen ska han spela rollen som Beorn, någon slags shape-shifter. Aftonbladet skriver om det här.

Det var längesedan jag läste Bilbo, som den här filmen alltså baseras på. Jag läste den långt innan jag läste Sagan om Ringen-böckerna, men jag tycker fortfarande att Bilbo var bättre. Borde läsa om den.

Man har ju hört talas om att The Hobbit ska komma. Det var riktigt längesen jag hörde det första gången. Men enligt IMDb så verkar det som om de inte ens har börjat filma än, utan det är tydligen schemalagt att börja i februari nästa år. Den första delen planeras ha premiär i december 2012.

Ja, ni såg rätt. Första delen. Det är ju nya grejen, att dela upp filmer i två delar. Först Harry Potter and the Deathly Hallows, sen Twilight: Breaking Dawn, och till sist alltså The Hobbit. Del två har, som det ser ut nu, premiär i december 2013.

Om ninjamalin

Never trust a hippie!
Det här inlägget postades i Film och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *