Marie Antoinette

Igår såg jag filmen Marie Antoinette av Sofia Coppola som gick på SVT2. Jag har sett den en gång innan, när den var ganska ny, men kom inte ihåg så hemskt mycket av den. Sedan tycker jag faktiskt att Marie Antoinette var en rätt intressant figur som jag gärna vill läsa och se mer om (boktips?), så jag såg den gärna en gång till.

Den är väldigt färgglad och sprakande. Rollen som Marie Antoinette gör Kirsten Dunst, och den gör hon väl bra. Hon är ju ingen skådespelerska i toppklass direkt, men ibland funkar hon. Jag tycker att hon blir väldigt söt i rollen som Frankrikes drottning, och man sympatiserar med henne.

Sedan är ju inte filmen i sig alls särskilt historiskt korrekt, så om man är intresserad av den verkliga historien så ska man nog vända sig någon annanstans. Personligen så tycker jag ändå bra om filmen. Jag gillar den moderna tappningen och de vackra scenbilderna.

Och så har de fina kläder.

4/5 ninjapoäng.

Om ninjamalin

Never trust a hippie!
Det här inlägget postades i Film och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Marie Antoinette

  1. bitterfittan skriver:

    den filmen var faktiskt bättre än jag trodde (:

  2. ninjamalin skriver:

    Ja, eller hur! :)

  3. Elina skriver:

    Hej :) jag har precis flyttat min blogg till devote, släng gärna in en kommentar vad du tycker om den nya :)!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *