Att göra en Bjästa

Språkrådet har kommit med sin lista över nya ord för i år. Bjästa finns med på listan. Jag har aldrig gjort en Bjästa, alltså har jag aldrig tagit parti för en förövare av ett brott och mobbat offret.

Här har jag skrivit om Bjästa-fallet. Ja, jag var upprörd.

Se hela listan här.

Och medan det kan tyckas vara ganska elakt att införa detta som ett riktigt ord, så är det faktiskt ganska humor också. Nästa gång Sookie kissar i tvättkorgen (ja, hon gillar att göra det av någon anledning) och någon av alla de hon har charmat säger att hon faktiskt får göra det om hon vill och jag är dum som skäller på henne och förtjänar att ha en nerkissad tvättkorg… DÅ. Då ska jag kalla den personen för en riktig Bjästa-person.

Det tar liksom förolämpningar till en helt ny nivå.

Nej, jag har i alla fall inte gjort någon Bjästa. Men däremot har jag gått på en Facebookfest, dansat danseoke och blivit askstoppad. Vilket år alltså!

Om ninjamalin

Never trust a hippie!
Det här inlägget postades i Allmänt, Vov Mjau och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Att göra en Bjästa

  1. Telle (=^.^=) skriver:

    Ja man får väl akta så att ingen kalsongbombare kommer till stockholm…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *