Egoina har fattat

Såhär skriver Egoina i sin nyårskrönika:

Läs hela krönikan här.

Ja! Äntligen en som tänker som jag! Detta tänker jag nämligen varenda jäkla år. Nu är ju inte jag en sådan som egentligen brukar ha några nyårslöften, men jag brukar ändå tänka lite halvhjärtat att efter nyår ska jag bli en bättre människa. Kanske är det därför jag älskar julen så mycket. Då är det bara en vecka kvar till nyår, så då är det bara att sätta igång och leva lite innan man måste bättra sig.

Jag har ju till exempel gått och varit lite smådeppig över att jag inte har något att göra om dagarna, jag sitter mest hemma och degar i min soffa och gosar med min katt. Jag har inga pengar till att åka någonstans eller göra något kul, egentligen inte särskilt många anledningar att gå utanför dörren. Det har varit rätt tråkigt.

Men nu vet jag att jag börjar plugga den 17e januari, och då blir det jobbig pendling för hela slanten, fram och tillbaka till Lund de allra flesta dagarna i veckan. Helt plötsligt inser jag att jag måste njuta av min ledighet nu. Jag behöver inte känna skuldkänslor för att jag inte gör något om dagarna nu – fan, det är ju bara att passa på! Fram till nyår blir det att ligga hemma och göra precis vad jag vill. Om jag inte går utanför dörren på hela dagen så gör det absolut ingenting. Jag kommer ju sakna den här tiden när jag sitter och har ångest över tentor och grejer.

Fan, nu känner jag mig inspirerad. Tror bestämt att det blir popcorn ikväll. På en tisdag.

Ja, egentligen skulle jag ju vilja duka upp diverse tårtor och kakor och en massa olika sorters chips, ostbågar och en massa massa choklad. Men är man fattig så är man. Popcorn it is.

Det är ju ändå tanken som räknas.

Om ninjamalin

Never trust a hippie!
Det här inlägget postades i Allmänt, Åsikter, Äta & dricka, Jul och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *