Att stämmas och skämmas

Bara i USA.

DN beskriver hur en liten flicka cyklade med stödhjul på en trottoar i New York och råkar köra på en 87-årig gammal dam. Tyvärr gick det så illa att damen var tvungen att genomgå en höftoperation. Damen i fråga dog tre veckor senare, på grund av operationen eller inte framgår inte i artikeln.

Sedan beslutar alltså en domstol att damens familj får stämma den 4-åriga flickan för vårdlöst beteende. Alltså. Lägg av. Jag vet att USA känner någon slags stolthet i att alla får stämma alla, men detta är bara löjligt. Och fruktansvärt elakt mot den lilla flickan. Om hon hade skuldkänslor efter att hon hade kört på den gamla kvinnan, så är det ju inget emot vad hon kommer att känna när hon blir stämd i en domstol. Hon kommer ju aldrig våga sätta sig på en cykel igen.

Påminner mig om det där fallet, även det i USA såklart, när en inbrottstjuv råkade bli inlåst i någons garage precis när familjen åkte på semester. Som följd fick inbrottstjuven leva på hundmaten som fanns i garaget i två veckor. När familjen sedan kom hem blev de stämda på flera miljoner dollar. Och inbrottstjuven vann.

Vet amerikanarna hur sjukt detta är?

Bara i USA.

Om ninjamalin

Never trust a hippie!
Det här inlägget postades i Åsikter, Tidningar och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *