Donkey Kong Country Returns

Idag har jag fått prova på Donkey Kong Country Returns till Wii. Och oboy, så kul det är! Ja, det är så kul så att jag till och med använder ordet ”oboy”.

Jag har alltid älskat Donkey Kong-spelen. Donkey Kong Country 3: Dixie Kong’s Double Trouble är inte i samma nivå som de två första, men jag har haft rätt kul när jag har spelat det också. Och nu har Donkey Kong alltså gjort en comeback till Wii. Och det är fortfarande ren och skär barnslig glädje att få spela det.

Det har en del nya Wii-moves såklart, men det är fortfarande nostalgi på hög nivå. Och nu kan man dessutom spela två samtidigt, a lá New Super Mario Bros Wii. I de tidigare Kong-spelen så har man ju kunnat ”tag-teama” varandra, alltså byta spelare under banans gång, men nu spelar man alltså tillsammans hela tiden, vilket inte alls oväntat gör spelet väldigt mycket bättre och roligare.

Det är i grund och botten samma spel som det första Donkey Kong Country, men med en hel del förbättringar. Man samlar fortfarande bananer, man ska fortfarande stava till KONG på varenda bana, de fantastiska cart-banorna finns fortfarande kvar, så även tunnorna som man skjuter sig igenom. Allt det som gör Donkey Kong bra finns där. Plus lite till.

Ge mig, ge mig, ge mig!

5/5 ninjapoäng.

Om ninjamalin

Never trust a hippie!
Det här inlägget postades i Åsikter, Spel och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Donkey Kong Country Returns

  1. Stefan skriver:

    Har du det? Jag kommer och spelar! Fast först får vi kanske klara Mario :P

  2. ninjamalin skriver:

    Nej, jag har bara fått låna det. Tyvärr! Men du kan ju köpa det till mig? :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *