Becoming Jane

Jag såg filmen Becoming Jane för några år sedan och tyckte att den var urusel. Jag ville så gärna att den skulle vara bra eftersom jag älskar Jane Austen så mycket, men den var verkligen inte det. Bra alltså.

Jag såg den igen igår kväll efter mycket velande fram och tillbaka. Jag håller just nu på med att läsa igenom alla Jane Austens böcker, och var sugen på att se den igen – men mitt minne av den avskräckte mig litegrann. Nåja, till slut satte jag mig ändå ner och tittade på den och… jovars.

Den var inte alls så usel som jag kom ihåg den. Filmen i sig är faktiskt till och med ganska bra, den är välgjord och man blir insatt. Julie Walters spelar Janes mamma, och det är som alltid en fröjd att se henne. James McAvoy spelar Tom Lefroy, mannen som Jane blir kär i. Han är väldigt duktig även han, och dessutom en enormt stilig karl, if I do say so myself.

Den som förstör är Anne Hathaway som spelar Jane Austen. Jag är nu helt säker på att det var hennes fel att jag tyckte att filmen var så dålig från början. Hennes brittiska dialekt är sådär som bäst och fruktansvärd emellanåt. Jag önskar så att de hade valt en brittisk tjej att spela Jane istället. Dessutom är inte Anne en särskilt bra skådespelerska överlag. Hon passar bra i de lite mindre krävande rollerna som hon gör i t.ex. En Prinsessas Dagbok och Djävulen Bär Prada. Inte i en sådan här film. Jag kan verkligen inte förstå hur hon har fått så bra kritik för den här filmen, och även blivit nominerad till priser och grejer. Men jag håller ju inte med kritiker särskilt ofta heller.

Jag ska dock säga att hon inte var riktigt så dålig som jag kom ihåg henne. Hon är faktiskt inte helt borttappad. Men hon är heller inte så bra som det krävs att man är i en sådan här film. Hon drar ner det slutgiltiga betyget avsevärt.

3,5/5 ninjapoäng.

Om ninjamalin

Never trust a hippie!
Det här inlägget postades i Åsikter, Böcker, Film och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Becoming Jane

  1. Pingback: Pride and Prejudice | Ninjamalin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *