Dagens ungdom

Titta vad ungarna idag går och samlar på, enligt DN i alla fall:

Det har fått mig att tänka. Kommer ni ihåg alla grejer man samlade på när man var liten? På 90-talet när jag växte upp så lekte man med tamagotchis, samlade och bytte Spice Girls-bilder, spelade kula till viss del, samlade på kapsyler… Och pogs. Kommer ni ihåg dem? Små runda papp-bitar som man spelade mot varandra med. Jag hade en hel väska full.

En annan sak som var poppis ett tag när jag växte upp var gogos. Små plastfigurer som man skulle slänga som tärningar och så fick man olika poäng beroende på hur de hamnade. Jag hade en som det var helt omöjligt att få 0 poäng med, man kunde bara få 1 eller flera. Den var bra.

Förresten, är det någon som vet var man kan få tag på tamagotchis nu för tiden? Det hade varit kul att ha en sådan igen. Jag lyckades aldrig hålla mina ”husdjur” vid liv…

Så. Nu har vi haft en liten nostalgi-stund. Det var väl fint.

Om ninjamalin

Never trust a hippie!
Det här inlägget postades i Allmänt, Tidningar och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Dagens ungdom

 1. Åsa skriver:

  Jag tror Teknikmagasinet har Tamagochis. Kolla där.

 2. ninjamalin skriver:

  Tack för tipset! Ska kolla upp.

 3. Anna skriver:

  Hej Malin!
  Har börjat läsa din blogg, den är hur bra som helst ;)
  Jag ha en tamagotchi och man kan köpa dem på alla leksaksaffärer, typ ”jättekul” i lund har massor olika man kan välja på ;) Men ska varna dig, de är rätt dyra! Men det är värt det haha

  kram

 4. ninjamalin skriver:

  Tackar tackar, kul att du gillar den! :)
  Och tack för tipset, ska definitivt kolla upp. Tamagotchi är ju så himla nostalgi-roligt, så det hade varit kul att ha en igen :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *