He’s Just Not That Into You

Igår såg jag en chick-flick. Ovanligt? Nej, inte alls. Chick-flicks må inte vara de bästa filmerna som finns, det må vara dålig humor och tramsiga tjejer som springer efter tramsiga killar, men jag gillar’t. Ganska ofta vill jag bara ha lite hjärndöd tid framför en film som får mig att le. Så stäm mig.

Jag såg He’s Just Not That Into You, eller Dumpa Honom som den av någon anledning heter på svenska. Den engelska titeln känner alla Sex and the City-fans igen – åtminstone om man har sett igenom hela serien ett antal gånger, som jag har. Long story short (nåja, istället för att se avsnittet på 20 minuter så berättar jag om det här på 1): Miranda undrar varför en kille inte ringer henne, hon frågar Carries dåvarande pojkvän om råd från en killes synpunkt, och han svarar att om en kille inte ringer så är han just not that into you. Detta förändrar hela Mirandas värld och hon känner sig befriad när det visar sig vara så enkelt, istället för den komplicerade analys hon hade byggt upp i sin hjärna.

För att återgå till filmen – den bygger alltså på meningen He’s Just Not That Into You. Om en kille gillar dig, så kommer han att se till att du vet det. Det är en ganska bra film, as chick-flicks go. Den bjuder på mycket humor och ännu mer drama, och den har skådespelare som Jennifer Aniston, Ben Afflec, Ginnifer Goodwin, Drew Barrymore och Justin Long. Med flera.

Som Scarlett Johansson. Jag har väl nämnt att jag tycker att hon är världens vackraste kvinna? För det tycker jag.

Det är en film om flera olika historier, som på något sätt vävs ihop med varandra, bildar en kedja. Sådana filmer är svåra att göra, men ibland lyckas de. Love Actually är en som lyckas. Valentine’s Day gör det inte. He’s Just Not That Into You klarar sig bra.

4/5 ninjapoäng.

Jag har haft ännu en sjuk-dag instängd i lägenheten. Tur att man har balkong och kan gå ut och ta lite luft när det krisar. Imorgon är det min första dag som student i Lund och det känns kul… och lite läskigt om jag nu ska gå runt där och känna mig sjuk och ofräsch. Ipren och nässpray ligger redo i handväskan.

Om ninjamalin

Never trust a hippie!
Det här inlägget postades i Allmänt, Åsikter, Film och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till He’s Just Not That Into You

  1. Lania skriver:

    Jag har sett den där filmen två gånger. En gång förra året och så nu i januari. Den har sin charm, verkligen. Och en helt awesome cast, nästan lite många stora namn. ^^;; Jag gillar den, men något jag inte gillar är när Drews karaktär säger ”he MySpaced me”. Wow, redan vid tidpunkten då filmen gjordes så var väl MySpace väldigt mycket ute i jämförelse med Facebook och Twitter? Jag vet inte, men filmen åldrades redan då för mig och inte med värdighet. Oh well. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *