Adventureland

Adventureland är en sådan där film som man tror ska vara jättetonårstöntig. Ja, jättetonårstöntig. Och så är den det också.

Fast den är ändå lite mer än så. Personligen så tycker jag att den är lite charmig, lite lustig, lite mysig på något vis. Den är definitivt bättre än vad man tänker sig när man bara har sett trailern. 80-talsmusiken och de färggranna kläderna och alla affischer på Bowie ger den en fin touch.

Jag vet att Jesse Eisenberg, som spelar huvudrollen (James Brennan), har fått jättebra kritik för sina skådespelartalanger. Dock tror jag att denna kritik mest syftar på hans prestation i filmen The Social Network (som jag inte har sett än, attans!), där han också spelar huvudroll. Och jag tycker väl inte att han är helt borttappad i Adventureland heller. Han är helt okej. Han har potential.

Kristen Stewart spelar rollen som Em Lewin, och är precis lika irriterande som vanligt. Hon är inte bra. Jag förstår verkligen inte hur folk kan tycka att hon är en sådan stor skådespelartalang (främst utifrån Twilight-filmerna, gissar jag), för det är hon ju inte. Jag ska väl inte säga att hon är dålig, men hon är inte bra.

… Och så är hon dålig.

Nåja, filmen överlag är i alla fall rätt fin. Om inget annat så får den en att längta galet mycket efter sommaren. Sommarkvällar och sommarnätter.

4/5 ninjapoäng.

Om ninjamalin

Never trust a hippie!
Det här inlägget postades i Film och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *