Rango

I torsdags satt jag med min hemtenta som jag tyckte var lite småjobbig (läs: helvetisk) och insåg efter tre timmars pluggande att jag egentligen bara hade läst två sidor och inte skrivit ett ord. Jag ringde till bästa kompisen och tänkte klaga av mig litegrann och fick höra att hon hade samma problem. Vi tänkte på hur vi skulle lösa det.

Vi bestämde oss för att gå på bio.

Ja, men det kändes logiskt då.

Vi såg att Rango gick på Entré i Malmö och bestämde oss för att se den. För er som inte vet så är det en animerad film med Johnny Depp som gör rösten till huvudpersonen. Jag hade inte hört talas om den innan, vilket var konstigt – jag brukar hålla mig uppdaterad när det gäller Johnny. Deppdaterad. Höhö.

I vilket fall som helst så satt vi i biostolarna vid 20.30 och klagade över all reklam som visas innan filmerna börjar på biografer nu för tiden. Jag menar, är det inte att gå lite för långt när man börjar göra reklam för frukostflingor på stora duken? Trailers till kommande filmer kan jag förstå, till och med tycka är roligt, men jag vill inte se reklamer om tvättmedel när jag har betalat pengar för att gå och se en film. Det får jag nog av på TVn.

20 minuter senare började i alla fall filmen.

Den var jättebra. Älskade den. Ville se om den så fort den tog slut.

Den handlar om en ödla som har bott i ett akvarium i hela sitt liv, men som utan förvarning råkar hamna mitt ute i det vilda. Johnny Depp gör alltså rösten till Rango – ödlan – och man ser honom i allt den fula lilla figuren gör. Det är hans rörelser, hans röst (förstås), till och med hans ansiktsuttryck… fast i ödleform. Och han gör det fruktansvärt bra. Såklart.

Jag är egentligen inte ett jättestort fan av animerade filmer. Det finns vissa – som Shrek-filmerna – som jag är helt besatt av, som jag kan se hur många gånger som helst och kikna av skratt varenda gång. Men många gånger tycker jag att alla de där fåniga Disney och Pixar-filmerna som folk höjer till skyarna som det roligaste de någonsin har sett är… inte alls särskilt roliga. Jag kan tycka att det är underhållande, men det är inte ofta mitt förstahandsval.

Men Rango… Rango.

För det första så är den inte som andra animerade filmer man har sett. Den är konstnärligare. Förstå mig rätt, den är ingen Metropia, men den är heller ingen Hitta Nemo eller Ice Age. Det som jag tyckte var så härligt med Rango var att den blandade det lite mer konstnärliga med bra humor. Jag skrattade mycket. Johnny Depp är störtkul.

Halvvägs genom filmen så tyckte jag mig känna igen en annan röst, och viskade till Samra att det lät litegrann som Bläckis (Davy Jones) från Pirates of the Caribbean. Och visst – Bill Nighy gör rösten till bad-ass-ormen Rattlesnake Jake. Kul!

Jag tyckte mycket om Rango, och den ska definitivt införskaffas på dvd när den kommer ut – jag fick ut mycket för de där 60 kronorna (hej, jag är student och då blir det billigare bio på torsdagar).

4,5/5 ninjapoäng.

(Måste ju dra av ett halvt poäng på slutbetyget för att man faktiskt aldrig fick se Johnny. Hallå, tabbe!)

För övrigt så har jag sovit knappt 4 timmar på 2,5 dygn och börjar känna av det så smått. Dessutom var jag smidig ninja och vrickade foten igår – vilket jag var alldeles för berusad för att märka av just då, och dansade hela natten ändå. Nu har jag ont. Som fan.

Om ninjamalin

Never trust a hippie!
Det här inlägget postades i Allmänt, Åsikter, Film och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Rango

  1. Lania skriver:

    Kul att du gillade filmen! Den verkar inte ha fått sådär jättebra betyg annars och jag var inte direkt impad av trailern. Men Johnny Depp är ju sweet!. :)

  2. ninjamalin skriver:

    Nej, jag var inte heller jättepepp efter att ha sett trailern bara. Men ge den en chans! Den är sjukt bra!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *