Pirates of the Caribbean 4: On Stranger Tides

Efter många om och men gick jag och två kompisar och såg den. Pirates numero 4. Som bekant så har jag varit tveksam. Det finns ett litet uttryck som heter sluta när du är på topp, men det verkar inte filmbranschen riktigt ha tagit till sig. Inte nog med att de gjorde den här fjärde filmen, de ska nämligen spotta ur sig två till efter den. Och vad ska jag säga? Jag vill inte klaga, för Johnny Depp som Jack Sparrow är typ min drömman på alla plan, så ju mer jag får se honom desto gladare blir jag, såklart. Men samtidigt – snälla förstör inte Pirates. De är ju så bra som de är.

Anyway, On Stranger Tides har nu blivit sedd av mina ninjaögon och nu ska väl min ninjahjärna tycka till lite också. Jag ska börja med att säga att den inte är lika bra som de tre första, är ni överraskade? Men den är heller inte dålig på något vis. Det blir dock lite av ett steg tillbaka när man ska börja på en helt ny story, och ersätta gamla karaktärer med nya.

Johnny Depp är som alltid skitbra, där behöver jag väl inte säga så mycket? Geoffrey Rush som Barbossa är också skitbra, precis som innan. Penelope Cruz är ny för den här filmen och spelar rollen som Angelica. Tanken är väl att hon och Johnny Depp ska byggas upp som det ultimata piratparet. Jag har aldrig känt någon större kärlek till Penelope, och jag gör det inte heller i den här filmen. Men dålig är hon inte, och hon passar väl in hyfsat bra ändå.

Ian McShane spelar den här filmens badguy – piraten Blackbeard. Även han gör en bra roll, men jag måste säga att jämfört med Bläckis (Davy Jones) som badguy i de två föregående filmerna så är han otroligt blek. Det är inte lätt att leva upp till den nivå som Bill Nighy satte för elaka pirater i andra och tredje filmen. Här ser vi nog en av de största anledningarna till att filmen tar ett steg bakåt.

På samma gång så har jag ändå hopp inför framtiden. De börjar nu på en ny story med nya karaktärer, och det är inte lätt. Kanske blir det bättre när de bygger på. Och som jag sa innan så vill jag egentligen inte klaga på att det kommer fler filmer och fler anledningar att titta på Jack Sparrow, så jag vill inte riktigt säga att jag önskar att den här filmen aldrig kom… fastän jag gör det litelitegrann.

3,5/5 ninjapoäng.

Om ninjamalin

Never trust a hippie!
Det här inlägget postades i Åsikter, Film och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *