Något ointressant

Igår skulle jag äta soppa. Gulaschsoppa. Ur konservburk. Redan här börjar min kväll gå neråt. Jag tycker inte om soppor och jag tycker inte om konservburkar.

När jag skulle öppna burken så gick den där lilla grejsimojsen av, den som man ska dra i för att få upp locket. Ni vet den lilla grejsimojsen. Den gick av. Skitjobbigt. Jag visste inte ens om vi äger någon konservöppnare, men tydligen äger vi två. Likadana. Sådana där plastmojänger från Ikea.

Så jag satte igång och skulle skruva av locket. Inser att den otroligt simpla lilla plastleksaken till konservöppnare är helt omöjlig att hantera. Sitter med båda två, exakt likadana, och provar alla möjliga olika varianter för att få upp burken.

En kvart senare har jag lyckats repa den litegrann. Jag är nära att slänga burken i väggen och konservöppnarna ut genom fönstret, men tar istället ett djupt andetag och hämtar min iPad och börjar googla. Kommer in på Flashback, men där fanns ingen hjälp att hämta. Kommer in på någon mamma-sida, men får ingen hjälp där heller. Till slut kom jag till ett inlägg på Alexander Schulmans gamla blogg. Han hade också haft problem med denna förbannade konservöppnare. Till slut hade han helt enkelt slängt den och huggit sönder burken med en kniv (som även den blev förstörd såklart, och fick slängas). Vid det laget var jag så upprörd att jag höll på att göra detsamma, men såg i grevens tid en kommentar från en läsare som verkade veta hur man skulle göra.

Konservöppnaren skär av locket från utsidan. Helt jävla ologiskt.

När burken väl var öppnad så hällde jag upp soppan i en kastrull och värmde den på spisen. Hällde upp i tallrik, plockade med mig en sked och gick och satte mig i soffan i vardagsrummet. Kopplade av. Smakade soppan.

Den var skitäcklig. Jag gillar inte soppa. Ner i vasken.

Sedan söp jag mig full.

Om ninjamalin

Never trust a hippie!
Det här inlägget postades i Allmänt, Äta & dricka och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Något ointressant

 1. Lania skriver:

  Hahaha! Tänk att Schulman skulle visa sig vara räddaren i nöden. Eller snarare kommentatorn på hans blogg. ;)
  Shit.
  Trist att det var dålig soppa. Ska det nån gång vara soppa igen så kan jag tipsa om Keldas tomatsoppa. Den kommer i tetra-pack. Lätt att öppna. God. :)

 2. tess skriver:

  HAHAHA . förlåt men gud vad kul xD

 3. Emil Thörnqvist skriver:

  tack för att du skrev det här inlägget… jag höll på med samma sak i en timme och sen nu när jag läste detta så fick jag äntligen upp min jävla tonfisk :P

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *