Breaking Dawn: Part 1

Det senaste året har jag tappat tålamodet för Twilight litegrann. Eller alltså, jag bryr mig inte. Slutet på Harry Potter var kanske alldeles för dramatiskt för mig, jag vet inte, men jag var inte så hypad inför första delen av Breaking Dawn, och det gjorde mig inte ett dugg att jag var bortrest på premiären.

Men nu har jag ändå varit och sett den. Och den är väl helt okej. Som sagt så känner jag mig inte så inne i den där världen längre, så jag har svårt att känna samma entusiasm som innan. Jag minns att jag tyckte att den tredje filmen (Eclipse) var den bästa, och det tycker jag nog fortfarande. Även om jag gillade mycket i Breaking Dawn och tyckte att de hade fått till rätt känsla ganska bra, så fanns det vissa stunder som var rent ut sagt… löjliga.

En scen där ”varulvarna” ska stå och prata med varandra i varulvsform var bara skrattretande. Det var fruktansvärt töntigt och dåligt gjort, och det fanns några sådana ögonblick som verkligen drog ner filmen. Jag älskade dock slutet. Hela den brutala biten (jag ska inte avslöja för mycket) var bra gjord och kändes trogen till boken. Jag älskar när de vågar vara sådär råa. Det ska vara äckligt, man ska må lite illa. Det är en äcklig sak som händer, det är en äcklig scen. Det var typ det bästa.

Tycker väl ungefär om skådespelarna som jag har gjort innan. Kristen Stewart är långt ifrån rätt i rollen som Bella, men hon blev lite bättre i tredje filmen och ligger kvar på samma nivå nu. Robert Pattinson passar som Edward, och Taylor Lautner har faktiskt blivit bättre i rollen som Jacob. Han har växt.

I det stora hela, en helt okej film, sevärd, dock lite medelmåttig. Men för inbitna Twilightfans så finns det väl inget bättre. Det är möjligt att jag hade givit den bättre betyg för ett år sedan, men nu får den inte mer än 3,5/5 ninjapoäng.

Om ninjamalin

Never trust a hippie!
Det här inlägget postades i Åsikter, Film och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *