Inception

Nu har jag sett den, såhär över ett år senare än alla andra. Jag köpte den till och med på dvd på en marknad för typ ett halvår sedan, men den har bara stått och samlat damm i TV-hyllan än så länge. Det finns egentligen ingen bra anledning till detta, mer än att all hype runt omkring den har avskräckt mig mer än motiverat mig till att ge den ett försök. Jag minns ju hur dålig jag tyckte att Avatar var efter att folk hade höjt den till skyarna i alldeles för stor utsträckning.

På samma sätt som jag tyckte att hypen förstörde Avatar så tyckte jag att den förstörde Inception. Dock inte fullt så mycket, eftersom Inception till skillnad från Avatar i grunden är en riktigt bra film. Jag älskar konceptet, storyn och förvirringen som uppstår. Det är inte en film för alla humör, men om man är sugen på något som kräver lite mer tankeverksamhet än amerikanska romantiska komedier så är den awesome.

Leonardo DiCaprio är väldigt duktig, han är en av mina topp 5 favoritskådespelare nu för tiden. Rollen som Cobb i Inception är inte hans allra bästa (tycker fortfarande att hans roll i Shutter Island slår allt annat), men han håller en hög standard.

Jag tror att slutet av filmen säkert hade haft en större effekt på mig om filmen inte redan hade förstörts av all hype. Även om jag försöker att inte ta till mig för mycket av vad andra folk säger om filmer som jag inte själv har sett än, så kan man inte helt värja sig. Vad jag har hört om Inception innan jag såg den var till exempel att jag skulle tycka så himla mycket bättre om den än om Shutter Island (eh, NEJ) och att slutet skulle vara helt mindblowing. Därför satt jag lite som ett frågetecken i slutet och undrade om jag hade missat något, eftersom jag inte kände mig särskilt mindblown alls. Slutet kändes ändå väldigt väntat, för mig i alla fall.

Anyway, mycket bra film. Det är synd att jag kände mig besviken efteråt, det hade jag nog inte gjort om jag hade sett den på bio och inte hade blivit intalad att det skulle vara en sådan livsomvälvande film. Sluta hypa, folk!

4/5 ninjapoäng.

Om ninjamalin

Never trust a hippie!
Det här inlägget postades i Åsikter, Film och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *