Hunger Games

Det var ett tag sedan jag såg den nu, och det känns som att nu är det nästan onödigt att skriva om den eftersom alla redan har sett den. Dessutom har jag inte så väldigt radikala och originella åsikter om den här filmen. Jag tycker ungefär som jag har förstått att de flesta andra också tycker.

Den var skitbra.

Jag var en av de pinsamma människorna som inte hade en aning om att Hunger Games var baserad på en bok. Jag visste det i och för sig när jag väl gick och såg den, men då hade jag precis fått reda på det. Jag önskar verkligen att jag hade läst böckerna först – det brukar ju trots allt bli bäst så. Nu kan jag ju inte riktigt uttala mig om hur bra de översatte boken till film. Men jag har hört från flera håll att det ska vara en ovanligt bra filmatisering.

Den funkar ju onekligen som film. Storyn är nästan som gjord för att sättas till bilder – den är färgstark och berättar om en värld som man vill se framför sig. Karaktärerna är speciella, och överlag så tycker jag att det var väldigt bra skådespeleri. Filmen har gjort mig nyfiken på böckerna, och jag ska definitivt läsa dem snart.

Och det här med att om man sätter ihop Peetas och Katniss namn så blir det Peeniss är ju bara ett underbart plus.

4,5/5 ninjapoäng.

Om ninjamalin

Never trust a hippie!
Det här inlägget postades i Åsikter, Böcker, Film och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *